Over ons

Let’s Get Drunk is een drankspel gemaakt door jongeren, voor jongeren.

Gezien de meeste drankspellen na 2 keer spelen beginnen te vervelen heeft dit drankspel meer dan 80 unieke kaarten! Hierdoor zal elke keer dat je het spel speelt ander zijn.

Let’s Get Drunk is met opzet in het Engels gemaakt zodat studenten met een niet Nederlandse achtergrond zichzelf niet buitengesloten voelen. Tevens kan je hierdoor het spel ook gemakkelijk op vakantie meenemen en het daar met boys en chicks spelen die je net ontmoet hebt.

Het ontstaan

Op een donderdagavond was een groep studenten drankspelletjes aan het doen voordat zij op stap gingen. Na de zoveelste keer Beerpong, Bussen, Flip Cup, Jenga, Kingscup en Vikingen te hebben gespeeld wilde zij graag een nieuw drankspel spelen. Een drankspel dat anders was dan alle andere drankspellen, iets dat je met zijn tweeën op een chill avond kan spelen, op verjaardagen kan doen of mee kan nemen naar de kroeg. Hier begon het verhaal van Let’s Get Drunk.

Toen zij de volgende middag in de zon aan het chillen waren, staken zij onder het genot van een biertje de koppen bij elkaar. Zij kwamen tot de conclusie dat het een drank spel moest worden dat niet lastig te spelen is en waar iedereen op ieder moment mee kan doen of kan stoppen. Na enkele weken hadden zij 50 opdrachten verzonnen en organiseerde zij een avond voor vrienden om het spel te testen. Ze schreven de opdrachten op stukjes papier en legde deze in het midden van de tafel. Iedereen was ontzettend enthousiast over het spel en na een paar uur hadden zij alle kaarten gehad. De vrienden kwamen met een aantal tips en bedachten zelf nog een aantal opdrachten.

De weken erna werd het spel uitgebreid en geperfectioneerd. Bij de eerste druk werden er 100 stuks door een lokale drukker geprint. Toen zij deze 100 stuks binnen 2 weken verkocht hadden, maakte zij de laatste aanpassingen en gingen het op grote schaal printen. 

Op dit moment heeft Let’s Get Drunk meerdere prijzen op haar naam staan:

  • Door Bol.com uitgeroepen tot het beste drankspel van 2020
  • Door 1001 redenen in de top 3 genomineerd voor leukste drankspellen voor studenten!